Bakkerij
 
voeg ons toe op Facebook   volg ons op Twitter
Jaarplanner
 

 


Bakkerij
Op de François Vatelschool kan je kiezen voor de opleiding Bakkerij.
Je volgt lessen van bakkers/docenten Bakkerij die je op weg helpen om te leren kneden, deeg te maken, bakovens te bedienen, etc.
Je leert zo heerlijke broodjes, broden en diverse andere lekkernijen bakken, die je natuurlijk zelf ook mag meenemen om je familie ervan te laten genieten.
Deze lessen vinden natuurlijk plaats in echte bakkerijen op school.
 

Kort samengevat bestaat de opleiding uit de volgende onderdelen:

  
  • broodbakken
  • banket
  • sociale en communicatieve vaardigheden
  • Make-Off diploma
  • opleiding op basis- en kaderniveau
  • praktijk vanaf leerjaar 1  
  • deelname aan landelijke wedstrijden
  • stage in leerjaar 3 en 4
  • produktie voor "echte klanten"
  • In het eerste leerjaar krijg je 4 lesuren van 50 minuten praktijkles.
  • In de tweede krijg je al 8 lesuren per week praktijkles.
  • In de derde is bijna de helft van al je lessen praktijk. Je krijgt dan apart broodbakken en apart banketbakken. Alles bij elkaar zo'n 14 lesuren.
  • In de examenklas krijg je 15 lesuren praktijk.
 

 
Wat kun je later allemaal worden?



 
Met een VMBO-diploma kun je eigenlijk nog alle kanten op. Het hangt een beetje af van de leerweg die je gevolgd hebt.
Als je voor een vervolgopleiding in de bakkerij kiest, dan zijn er ook weer heel veel mogelijkheden.
Je kunt bijvoorbeeld patissier worden in een restaurant, bakker in een bakkerij natuurlijk maar ook een eigen zaak beginnen.
Verder zijn er veel bakkers werkzaam als proefbakker om producten te testen of om producten te promoten. Of leraar worden. Dat kan natuurlijk ook.

François Vatelschool | Granaathorst 20 | 2592 TD Den Haag | tel.: 070 - 344 00 00 | e-mail: info@vatel.nl
Ontwerp en realisatie SchoolMaster BV