Houd je van koken, brood- of banketbakken?
Wil je iets met Media, Vormgeving & ICT?
Zoek je een kleine VMBO-school met veel persoonlijke aandacht?

Kom dan langs bij François Vatel!

IMPRESSIE OPEN AVOND/DAG
1 EN 2 FEBRUARI 2019
Plaatsing brugklas

Ouders die hun kind hebben aangemeld voor de brugklas in de 1e aanmeldtermijn, ontvangen op 4 april a.s. bericht of hun kind wel of niet is geplaatst. Indien uw kind niet is geplaatst op een van de scholen van zijn voorkeurslijst, moet u het opnieuw aanmelden. François Vatel is gehouden aan de Toelatingsprocedure van de BOVO.
2e Aanmeldperiode

Kinderen die niet zijn geplaatst in de 1e aanmeldperiode of kinderen die nog niet zijn aangemeld, moeten opnieuw of alsnog worden aangemeld in de 2e aanmeldtermijn op basis van een nieuwe voorkeurslijst van scholen die nog plaats hebben. De 2e aanmeldtermijn loopt van maandag 8 t/m vrijdag 12 april. Bericht van plaatsing ontvangt u dan op 16 april.


ONS ONDERWIJS

Wij zijn een vmbo-school met tl, gl, kader en basis. Je kiest meteen uit twee profielen:
Horeca, Bakkerij & Recreatie - basis, kader, gl en tl | Media, Vormgeving en ICT - kader
In de brugklas start je naast je algemene vakken ook met praktijkvakken.
Je wordt breed opgeleid en met beide profielen kun je doorstromen naar verschillende mbo-opleidingen.

ALGEMENE VAKKEN
VOOR BEIDE PROFIELEN

  • Nederlands
  • Engels
  • wiskunde en rekenen
  • geschiedenis en aardrijkskunde
  • mens & natuur
  • natuur- en scheikunde (extra voor MVI)
  • beeldende vorming
  • sport
praktijkvakken HBR
Horeca, Bakkerij & Recreatie

In de onderbouw ga je vooral veel oefenen met koken, banketbakken en broodbakken. Later in de opleiding krijg je les in gastheerschap, waarbij je leert gasten te ontvangen. Dan ga je ook serveren in ons eigen restaurant. Bij Recreatie, leer je het plannen en organiseren van bijvoorbeeld evenementen en sportdagen.


praktijkvakken MVI
media, vormgeving & ict

  • webdesign
  • posters en maquettes ontwerpen
  • video’s opnemen en monteren
  • games bedenken, ontwerpen en maken
  • apps ontwerpen en programmeren
  • robotica
  • foto’s maken en bewerken
  • een computernetwerk bouwen
Skills voor de toekomst

Wij besteden extra aandacht aan het oefenen en leren van vaardigheden. Bijvoorbeeld samenwerken, presenteren, luisteren, mediawijsheid, creatief denken, problemen oplossen en met de computer kunnen omgaan. Vaardigheden die belangrijk zijn voor jouw toekomst. Wij werken met Chromebooks, zodat je bij veel vakken op je eigen niveau kunt werken.

Leerlingen en docenten

Alle leerlingen en docenten kennen elkaar, omdat wij persoonlijk contact belangrijk vinden. Tijdens de lessen geven wij je het volgende mee. Leren samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, zelfvertrouwen krijgen, creatief denken en fouten durven maken. Wij willen dat jij leren op het Vatel leuk vindt!

Gebouw

Wij hebben een stoer gebouw. Er is ruimte om te leren, praktijkvakken te oefenen, te sporten en te ontspannen. Er is een restaurant met keuken, een chocolaterie, computerlab, filmstudio (binnenkort), moderne gymzaal, een mooie (gezonde) kantine en een ruim schoolplein/tuin. Winkelcentrum Mariahoeve is om de hoek.

Sport

Sport vinden wij belangrijk. Daarom kun je - naast de vier uur sport in je rooster - ook sporten in de pauzes en na schooltijd. Zo kun je meedoen aan basketbal, zaalvoetbal, freerunning, kickboksen, dans en tafeltennis. Vanaf het voorjaar gaan we zoveel mogelijk buiten sporten.






Persoonlijke aandacht

Kleine klassen
Wij zijn een kleine school en werken bewust met kleine klassen, zodat je de aandacht krijgt die nodig is. Een klas heeft maximaal 24 leerlingen, een LWOO-klas 16 leerlingen of minder.

Extra begeleiding
Het is fijn als je het goed doet op school. Daarom krijg je in de brugklas studievaardigheden. Je leert hoe je moet plannen, overzicht krijgt over de verschillende vakken en de leerstof en hoe je het beste kunt leren. Daarnaast zijn er extra bijlessen als je dat nodig hebt voor Nederlands, Engels, wiskunde en rekenen. Een remedial teacher helpt de leerlingen met specifieke leerproblemen.



Kwaliteit
Wij werken voortdurend aan vernieuwingen, zoals nog meer aandacht geven aan samen leren en samenwerken aan projecten en in de klas. Wij zijn trots op de eindexamenleerlingen. Afgelopen schooljaar is 100% van onze basisleerlingen en 96% van onze kaderleerlingen geslaagd. De Inspectie geeft ons een voldoende voor de kwaliteit van ons onderwijs.

Mentoraat en LOB
Je krijgt een vaste mentor die jou begeleidt bij je schoolprestaties. De mentor kijkt of het goed met je gaat en of het je bevalt op school. Als er problemen zijn, dan kun je altijd bij de mentor terecht en als het nodig is betrekt hij je ouders hier natuurlijk ook bij.

LOB (Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding) volg je bij de mentor. Dit is een vak waarbij je meer leert over je persoonlijkheid (wie ben ik, waar ben ik goed in en wat vind ik leuk?). Ook wordt aandacht besteed aan de keuzes die je maakt binnen je profiel en later voor een vervolgopleiding.




Jouw ontwikkeling

MASTERCLASS TAAL

Vanaf de brugklas doen alle leerlingen mee aan onze bijzondere Masterclass Taal! In workshops ga je aan de slag met bijvoorbeeld rappers en jonge schrijvers en samen met je klasgenoten geef je voorstellingen. We nemen ook een kijkje achter de schermen bij een musical. De Masterclass Taal is goed voor je taalontwikkeling en uitdrukkingsvaardigheid. En dat is natuurlijk weer van belang voor je vervolgopleiding en later voor solliciteren en werk.
RESTAURANT

Als je HBR hebt gekozen ga je aan de slag in ons eigen restaurant, waar gasten welkom zijn voor lunch en diner. Je verzorgt samen met een docent en je klasgenoten de planning en organisatie, om het restaurant gereed te maken voor het serveren van het driegangenmenu.


STAGES

Je hebt verschillende stagemogelijkheden. In het tweede jaar doe je gedurende 30 uur een maatschappelijke stage bij een vrijwilligersorganisatie. Je kunt bijvoorbeeld terecht komen bij de Voedselbank, een verzorgingshuis, sportclub of buurthuis. Na de stage geef je een presentatie in de klas over je ervaringen. In het derde loop je een stage, die met je profiel te maken heeft. De school helpt je bij het vinden van stageadressen.
Leerlingactiviteiten

Naast het gewone leren op school, moet school ook leuk zijn. Daarom organiseren we veel activiteiten zoals brugklaskamp, schoolreizen, schoolfeesten, sport, bak- en kookwedstrijden en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Vatellers doen regelmatig, vaak met succes, mee aan debatwedstrijden.
Kookwedstrijden

Onze HBR-leerlingen doen regelmatig mee aan kookwedstrijden waar ze de strijd aangaan met andere scholen. Met je medeleerlingen en docenten bedenk je wat jullie gaan maken, oefen je ruim van te voren in de keuken en doe je zo goed mogelijk je best om de prijs te winnen. We doen onder andere mee aan Skills wedstrijden en de Haagse Masterchef. Als je wint, ga je met een medaille naar huis.
aanmelden   // AANMELDFORMULIER > // TOELATINGSPROCEDURE >
Vragen over aanmelden of hulp nodig bij het invullen van het aanmeldformulier, neem dan telefonisch contact met ons op: 070 344 00 00.


Bekijk hier de infographic over de aanmeldprocedure.





CONTACT



NEEM CONTACT OP

François Vatel
Granaathorst 20 | 2592 TD Den Haag
070 - 344 00 00
info@vatel.nl

Contactpersoon groep 8 is Ludo Tuitel
(teamleider leerjaar 1)
ttl@vatel.nl

fiets en ov

Onze school is goed bereikbaar met de fiets en het OV. Check 9292.nl voor de beste ov-verbinding. De school ligt vlakbij station Mariahoeve.

snel zoeken

ons onderwijs
aanmeldformulier
toelatingsprocedure

routebeschrijving





vmbo | basis • kader • gl • tl (met en zonder LWOO)
François Vatel en Veurs Voorburg werken op een aantal gebieden nauw samen.

© François Vatel 2024 | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie: Synecom | Webbouw: Knijnenburg Producties